Universal er en slank fleksibel gummipullert med et enkelt, tidløst og funktionelt design. Den anvendes overalt hvor der er behov for at begrænse og styre trafikken. Dens store popularitet skyldes blandt andet at den er ret eftergivelig, så den må placeres tættere på trafikken end pullerter af stål eller andre stive materialer. 

Den laver ikke store skader hvis den påkøres med lav hastighed, og uanset hastigheden den påkøres med, vil den ikke medføre at bilen vælter eller smadres. Som cyklist eller fodgænger vil den være mindre farlig at støde ind i end i en pullert af stål eller beton.

Den anvendes meget ofte til at adskille biler fra cyklister eller gående, Det kan være ved fartdæmpende trafik chikaner eller starten af cykel eller gangstier. Universal pullerten er også meget populær på parkeringspladser, netop fordi den ikke laver store skader på bilerne, hvis den bliver påkørt med lav hastighed.

Universal er den tyndeste og dermed også den mest eftergivelige af vore pullerter.  Men alligevel skal den trykkes med 200 kg for at bøje 45 grader. Vi vil derfor advare mod at påkøre pullerten med stor hastighed, så er det meget sandsynligt at der bliver revner i kofanger eller skærme.